Aké sú materiály skla

1. Pohár na vodu zo sodno-vápenatého skla je tiež najbežnejším skleneným pohárom na vodu v našom živote.Jeho dôležitými zložkami sú oxid kremičitý, oxid sodný a oxid vápenatý.Tento druh pohára na vodu je vyrobený mechanizmom a ručným fúkaním, nízka cena a každodenné potreby.Ak sa sodnovápenaté sklo používa na pitie horúcich nápojov, zvyčajne je potrebné ho pri odchode z výroby temperovať, inak pohár pri príliš veľkom teplotnom rozdiele praskne.

2. Pohár na vodu s vysokým obsahom borosilikátového skla, tento druh skla je pomenovaný kvôli vysokému obsahu oxidu bóru.Čajové súpravy a čajníky bežne používané na prípravu čaju vydržia veľké teplotné zmeny bez toho, aby sa rozbili.Ale tento druh skla vyzerá tenký, ľahký a pôsobí zle.

3. Pohár na vodu z krištáľového skla, tento druh skla je špičkovým produktom v skle, pretože obsahuje veľa kovových prvkov, jeho index lomu a priehľadnosť sú veľmi blízke prírodnému krištáľu, preto sa nazýva krištáľové sklo.Existujú dva druhy krištáľového skla, olovnaté krištáľové sklo a bezolovnaté krištáľové sklo.Olovnaté krištáľové sklo sa neodporúča konzumovať, najmä ak pijete kyslé nápoje z pohárov.Olovo sa rozpustí v kyslej kvapaline a dlhodobá konzumácia spôsobí otravu olovom.Bezolovnaté kryštály neobsahujú prvky olova a sú pre telo neškodné.Pri kúpe skla musíte hľadať bezolovnaté sklo.Čo sa týka druhu skla, ten nie je dôležitý, ale musí byť bezolovnatý.V konečnom dôsledku je dno pohára hrubšie a odolnejšie.


Čas odoslania: 25. októbra 2021
WhatsApp online chat!