Hvad er forskellen mellem 304 rustfrit stål og 316 rustfrit stål?

Rustfrit stål burde være kendt for os alle.I vores liv er alt for mange ting lavet af rustfrit stål.Når vi handler efter husholdningsprodukter i rustfrit stål, kan vi ofte se en række tal før ordet "rustfrit stål".De mest almindelige tal er 304 og 316. Hvad betyder disse tal?Hvilken skal vi vælge?

Rustfrit stål er ikke kun ikke rustent

Vi ved alle, at hovedbestanddelen af ​​stål er jern.Jerns kemiske egenskaber er relativt aktive, og det er let at reagere kemisk med de omkringliggende ting.Den mest almindelige reaktion er oxidation, hvor jern reagerer med ilt i luften, som almindeligvis er kendt som rust.

Tilføj nogle urenheder (hovedsageligt krom) til stålet for at danne rustfrit stål.Men rustfrit ståls evne er ikke kun anti-rust, det kan ses af dets fulde navn: rustfrit og syrefast stål.Rustfrit stål er ikke kun modstandsdygtigt over for oxidation, men også modstandsdygtigt over for syrekorrosion.

Alle rustfrie stål er modstandsdygtige over for oxidation, men typerne og proportionerne af urenheder indeni er forskellige, og evnen til at modstå syrekorrosion er også forskellig (nogle gange ser vi, at overfladen på nogle rustfri stål stadig er rusten, fordi den er korroderet af syre) .For at skelne syrekorrosionsbestandigheden af ​​disse rustfrit stål har folk specificeret forskellige kvaliteter af rustfrit stål.

304 rustfrit stål og 316 rustfrit stål

304 og 316 er de mere almindelige rustfri stålkvaliteter i vores liv.Vi kan simpelthen forstå det som: Jo større tal, jo stærkere er rustfrit ståls syrekorrosionsbestandighed.

Der er rustfrit stål, der er mindre modstandsdygtigt over for syrekorrosion end 304 rustfrit stål, men disse rustfrie stål kan ikke opfylde kravene til fødevarekontakt.Almindelige daglige fødevarer kan korrodere rustfrit stål.Det er ikke godt for rustfrit stål, og det er endnu værre for menneskekroppen.For eksempel bruger rustfrit stålrækværk 201 rustfrit stål.

Der er også rustfrit stål, der er mere modstandsdygtigt over for syrekorrosion end 316 rustfrit stål, men prisen på disse rustfrie stål er for høj.Ting, der kan tære på dem, er svære at se i livet, så vi behøver ikke investere for meget i dette aspekt.

Fødevaregodkendt rustfrit stål

Først og fremmest er det i standarden ikke specificeret, hvilken kvalitet af rustfrit stål der er fødevaregodkendt rustfrit stål.I "National Food Safety Standard Stainless Steel Products (GB 9684-2011)" er en række krav til korrosionsbestandighed specificeret for rustfrit stål i kontakt med fødevarer.

Senere, efter at have sammenlignet disse krav, fandt folk ud af, at minimumsstandarden for rustfrit stål, der kan opfylde disse krav, er 304 rustfrit stål.Så der er et ordsprog, at "304 rustfrit stål er fødevaregodkendt rustfrit stål".Alle burde dog her kunne forstå, at dette udsagn ikke er korrekt.Hvis 304 kan være i kontakt med fødevarer, så kan 316 rustfrit stål, som er mere modstandsdygtigt over for syre og korrosion end 304 rustfrit stål, naturligvis være bedre end 316 rustfrit stål.De kan naturligvis bruges til fødevarekontakt.

Så der er det ultimative spørgsmål: Skal jeg vælge den billigere 304 til husholdningsbrug eller den højere pris 316?

Til rustfrit stål på almindelige steder, såsom vandhaner, håndvaske, stativer osv., er 304 rustfrit stål tilstrækkeligt.For nogle rustfrit stål, der er i tæt kontakt med fødevarer, især med en række forskellige fødevarer, såsom service, vandkopper osv., kan du vælge 316 rustfrit stål-304 rustfrit stål kontakt med mejeriprodukter, kulsyreholdige drikkevarer osv., vil stadig være tæret.


Indlægstid: 19-apr-2021
WhatsApp online chat!